12. juni. Mandag. 14 grader, nogen vind fra sydøst og solen skinner fra en skyfri himmel.
Hører trissen, men slumrer videre til klokken godt fem. Forsøger med en time mere på øjet men har ikke rigtig held med det. Lægger kabalerne og roterer lidt rundt i sengen. Står op ved halvottetiden og ritualerne igangsættes. Vi gør langsomt klar til Aases besøg på Vadestedet. Vi er som altid klar i god tid.
Aase starter med at cykle, selvom der var andre der blev lidt fornærmet over vi brugte cyklen, synes jo nok at Emma opfører sig lidt dumt med hendes kommentarer. Så kommer John og går et par ture med Aase inden vi sætter kursen mod Karrebæksminde og ser den uendelige kedelige kunstige strand på Enø. Så kan det ikke gøres grimmere. Først var vi dog kørt en tur til Pandekagehuset for at få en is, men de havde ikke åbent. Ignoranter.
Vi ruller mod Figenvej og spiser frokosten udenfor inden jeg går i gang med at studse diverse buske og hække for uønskede gevækster. Prøver også plæneklipperen og den fungerer også ganske godt.
Har under seriøs overvejelse selv at klippe hækkene, men nu må vi se om ryggen holder.
Vi spiser fisk med kartofler og persillesovs til aften og bagefter ruller jeg en tur i Aldi, hvor det til stadighed går end af bakke med varer på hylderne.
Let underholdning inden sengetid.

13. juni. Tirsdag. 14 grader, svag vind fra øst og solen skinner atter.
Hører trissen omkring klokken to og kan sgu ikke falde i søvn igen. Kæmper lidt med dæmonerne og ved tre tiden lægger jeg alle kabalerne, småslumrer indimellem kampen og står så op ved halvottetiden og sparker gang i rutinerne. Så har jeg besluttet at højtryks rense resten af fliserne i indkørslen og bagefter tage fliserne på terrassen. Får lige en sludder med Linda som efterhånden er har fået styr på det i vinters brækkede ben.
Så er det i gang med terrassen og jeg når næsten at blive færdig da højtryksrenseren opgiver ævred.
Kan ikke få den i gang igen, men forsøger igen når den har hvilet sig lidt.
Fliserne er da blevet pænere, men alle ved jo at fliser der har været renset, bliver hurtigt snavsede igen.
Så ringer Fatma og hun kommer på visit ved 17tiden for at snakke lidt om Aases sag hos AES. Som hun fortæller det skal vi nok ikke forvente at få yderligere erstatning, selv der ikke er taget hensyn til Aases inkontinens. Fatma forsøger dog om det skulle være muligt at trække lidt flere penge ud af forsikringsselskabet. Vi hører nærmere. Aftensmaden er burgere som Aldi leverer dem.
Pensionisterne lader sig underholde.

14. juni. Onsdag. 9 grader, svag vind fra øst og solen skinner bare.
Hører trissen lang væk og sover så til klokken kvart over fem. Kabalerne lægges og jeg forsøger at snuppe en times tid mere på øjet. Står op omkring klokken halv otte og sætter gang i rutinerne.
Så står valget mellem at rulle en tur udenfor på MTB eller gå i fitness lokalet og jeg vælger det sidste, da jeg synes at skroget er lidt træt, 38 minutter blev det til. Energien var det uhyre småt med, så havde jeg taget cyklen var jeg sgu nok ikke nået til Rønnebæk Skole. Let frokost og Aase går i gang med den daglige træning.
Testede lige højtryksrenseren, men den er helt færdig. En ny magen til koster 800 kr. Det overvejes til næste år. Sprøjter fliserne med alge rens og håber det var nok, da dunken nu er tom.
Lidt cykling på fladskærmen, fra Schweitz, Slovenien og Belgien. Det er fint sommervejr og det er til at sidde udenfor til klokken godt tyve.
Flødekartofler med veganer frikadeller udgør aftensmaden. Et par glas vin hjælper det lidt på vej.
Lidt underholdning på fladskærmene inden sengetid.

15. juni. Torsdag. 10 grader, svag vind fra øst og solen brydes lidt med skyerne som kommer fra vest.
Hører vist ikke trissen, men havde også indtaget hele tre glas kølig hvidvin i går aftes.
Lægger kabaler og så er det op og sætte gang i ritualerne efter at have vækket fruen.
Da Aase skal til træning i eftermiddag, er det altså kun mig der adræt ( læs kravler) springer i fitness lokalet og giver den en skalle på små 40 minutter.
Vi gør klar til turen mod Vadestedet. John venter på os og Aase får en tur i barren og går en tur rundt i lokalerne x 2. Så er det hjemad igen. Det var en hurtig udflugt. Vi har under overvejelse at finde et alternativ til Vadestedet, da vi synes at det er gået i stå med fremskridtet.
Eftermiddagskaffe og cykling på alle kanaler, desværre er der et grimt styrt kort for målet, hvor en rytter, Gino Mader, ender i en vandfyldt grøft men hentes op at et lægeteam og flyves til hospitalet.
Aftensmaden er pasta og noget kyllingegryde. Lidt underholdning til pensionisterne på fladskærmen.

16. juni. Fredag. 14 grader, svag vind fra sydvest og det er delvis overskyet.
Hører vist ikke trissen, men må op en tur ved godt firetiden og slumrer så videre inden kabalerne lægges ved sekstiden. Fruen banker og vi sætter fut i rutinerne og vi har begge en aftale med frisøren klokken tretten. Efter fredagsbadet ruller jeg en tur til apoteket og trækker et nummer og render så det bedste jeg kan tilbage til bilen for at stille p-skiven og når arkurat tilbage til apoteket da mit nummer kommer ud. Så behøver jeg ikke at træne mere i dag. Var for øvrigt ved at stå på hovedet over kantstenen pga. min uopmærksomhed. Gamle fjols. Videre til Seven Eleven og vaske bil og tanke benzin. Hjemme igen og vi spiser en minimal frokost og ruller ad sted til Susanne. Jeg bliver klippet som den første og hvor var det dejligt, mit hår var blevet alt for langt og jeg kan ikke længere med langt hår. Så er det Aases tur og også den opgave klares inden vi betaler og smutter ad sted til LIDL for lidt nødvendige indkøb. Køber blandt andet karrysild og Skagen salat samt et par croissanter. Så er det hjemad og drikke kaffen og en Berliner. Vi erfarer at den unge rytter som styrtede i går, er død af sine kvæstelser. Hvor er det dybt beklageligt og uretfærdigt at en så ung mand skal miste livet under udførelse af sin sport. Jeg spreder lidt sand på ud over fliserne på terrassen og håber på lidt regn senere på dagen. Minsandten om det ikke gav sig til at regne hele syv millimeter og tordne som bare fanden i et par timer mens vi spiste karrysild og Skagen salat samt indtog et par ydmyge snapse til et glas øl. For øvrigt er det jo ikke første gang at det pisse regner når jeg har vasket bil. Men nu er støvet i hvert fald vasket af den for denne gang.
Tordenen holder op så Aase kan gå i seng med sindsro. Jeg venter lige en halv time og hopper så i kanen.

17. juni. Lørdag. 14 grader, svag vind fra nordøst og det er næsten skyfrit.
Hører trissen tydeligt, men var også vågen inden hun kom. Sover i det hele taget elendigt det meste af natten, tror sgu det var den is kaffe med masser af koffein der holdt mig vågen.
Lægger alle kabaler og så banker fruen og lørdagsrutinerne tager sin begyndelse.
Efter morgenmaden, rydder Aase op og begynder at støve af og jeg smutter 40 minutter i fitness lokalet.
Så giver jeg mig til at samle den nye vejrstation Ventus W838 og sætter den op ude på terrassen for at teste om den er kalibreret korrekt. Ser på det videre forløb i morgen.
Vi spiser frikadeller med kold kartoffelsalat og den salat kunne Aase ikke lide. Vi spiser også en slags budding fra LIDL og den var der sgu ingen af os der kunne lide.
Underholdning til pensionisterne og så er det sengetid.

18. juni. Søndag. 14 grader, svag vind fra skiftende retninger, senere fra nordvest. Solen skinner for det meste. Hører ikke trissen og sover til klokken halv seks. Lægger 4 ud af 5 kabaler og småslumrer så lidt.
Fruen banker og så går den vilde jagt. Rutinerne overstås og lidt senere henter jeg den gamle vejrstation ned fra den sydlige husgavl og forsøger at kalibrere den, således vindretningen der vises, er den korrekte. Dette gøres ved at fjerne batterierne og sætte dem i igen mens vindfanen holdes pegende mod nord.
Flytter vandmåleren med sensor og sensoren til måling af temperatur fra stolpen midt i haven og monterer den på en stolpe på terrassen. Tilsyneladende fungerer den nye vejrstation fint nok og jeg stiger op og monterer den på syd gavlen af huset. Alt synes at være i orden. Jeg flytter den gamle vejrstation fra terrassen til carporten, så kan den sidde der indtil jeg måske flytter den op på den nordlige gavl på huset. Nå, der er sgu malurt i bægeret, den nye vejrstation viser IKKE vindretningen korrekt, hvilket var den samme fejl som på den gamle. Forsøger at læse mig til hvad der så skal gøres, men må i første omgang give op, da jeg ikke forstår vejledningen. Vi ser på det i næste uge. Jeg drager en tur i LIDL og køber nogle lette øller som jeg godt kan lide når det er varmt. Vi spiser et stykke med karrysild og et stykke med Skagen salat samt en ostekiks. Et par snapse sniger sig med ned.
 

Aktuelle vejrdata kan ses her. Vejrdata