03. juli. Mandag. 14 grader, pelikanen er sluppet løs fra sydvest og det sjasker ned periodevis.
Hører trissen og sover noget uroligt indtil ved fem tiden hvor kabalerne lægges. Småslumrer lidt og ved halvottetiden sættes gang i ritualerne. Jeg er ikke specielt frisk i dag, tror rødvinen jeg drak i går, har taget lidt af energien. Bestiller smørrebrød til i morgen og holder ellers lav profil det meste af dagen og ser noget cykelløb. Gordon mad til aften og så lidt MASH inden sengetid.

04. juli. Tirsdag. 14 grader, blæsende fra sydvest og også i dag kommer der pludselige byger når solen formørkes.
Hører trissen, men falder i søvn igen. Er oppe ved halvsekstiden og så lægges kabalerne.
Står op kort efter klokken syv og starter ritualerne op. Vi forventer gæster fra Jylland i løbet af formiddagen.
Gunhild, Rasmus og Erik kommer ved elleve tiden og får en tår at drikke inden jeg ruller en tur til Helles Spisekammer og henter smørrebrødet jeg bestilte i går. Når at få en kort sludder med Hanne og Sofus omkring fjernvarme på Figenvej. Imens er Mads, Arnes søn, dukket op med sin veninde Aya, der var også et stykke smørrebrød til de to. Nogle hyggelige timer går og smørrebrødet var fortrinligt. Mads og Aya skal en tur i Næstved Storcenter, så de kører først på eftermiddagen.
Vi andre drikker en kop kaffe og spiser kager, medbragt af Gunhild, fra Premium bageren i løsning, det var gode kager. Sidst på eftermiddagen ruller gæsterne atter mod Jylland. Se det synes vi var en virkelig hyggelig dag. 😊
Vi spiser de sidste tre stykker smørrebrød og en kage til aften. Ser lidt tv og finder så køjen.

05. juli. Onsdag. 12 grader, gråt og vinden er let fra sydøst.
Hører trissen og må op en tur. Sover til klokken seks og lægger alle kabalerne inden jeg står op og vækker Aase til dagens ritualer. Lidt sener ruller jeg en tur i LIDL selvom regnen piskede ned. Så kommer Jørgen og slår græs i regnvejr.
Let frokost mens Aase cykler en tur og jeg sætter mig foran fladskærmen og ser TDF med 90 km igen.
God dag for Jonas Vingegård, som får sat Pogacar.
Aftensmaden er oksefrikadeller på spyd, jeg gad dog ikke sætte dem og grøntsagerne på spid, for at pille dem af igen når det skulle spises. Et glas vin medvirkede til at få det hele glide ned.
Lidt tv-avis og redigering af blogindlæg, inden jeg kaster mig over et par afsnit af MASH. Så lister vi ellers til køjs.

06. juli. Torsdag. 14 grader, stadig en stiv pelikan fra sydvest og periodevis overskyet.
Høre trissen svagt, men slumrer videre til klokken halv seks. Kabalerne lægges og så er det tid til at starte dagens ritualer, banker Aase.
Da de er overstået, lægger Aase kabaler og jeg springer elefant ind i fitness lokalet for første gang i denne uge. 2 x 12 minutter på maskinerne og ca. 18 minutters gymnastik samt let vægttræning.
Aase er så i gang ed de 15 runder og forventer at cykle bagefter. Let frokost tilberedes inden vi skal se TDF og bjergetape. Henrik kommer på en kort visit og fortæller lidt nyt fra den virkelige Verden.
TDF med et andet fortegn end i går. Pogacar sætter Vingegård. Vingegård kom ganske vist i gult, meen, det var tydeligt hvem der var den bedste i dag.
Et par hamburgere fra Aldi udgør det for aftensmaden. Så lidt tv-avis som stort set kun består af sport.
Lidt MASH til mig og Aase kæmper vist med kabalerne og går et par ekstrature med rollatoren inden sengetid.

07. juli. Fredag. 14 grader, svag vind fra sydøst og der er både sol og skyer på himlen.
Må op en tur ved fem tiden, men slumrer videre til klokken næsten syv. Fruen banker og vi indleder dagen med se sædvanlige rutiner. Bagefter rur jeg i motionslokalet og slæber mig gennem 2 x 12 minutter på maskinerne samt små 20 minutters gymnastik og let vægttræning. Lige nu er Aase i gang med de 15 runder med rollatoren. Let frokost og vi ser lidt cykling på fladskærmen. Sprinter etape, så det er ikke det mest ophidsende der foregår før til sidst.
Forårsruller og vilde ris var Sundtakeaways bud på dagens menu. Et par glas vin fuldender måltidet.
Bagefter sætter jeg mig på terrassen og snupper lidt sol, det er ca. 23 graders varme nu her klokken tyve.
Senere faldt den sgu hurtigt til ca. 15 og så måtte der en trøje til, mens jeg snuppede endnu et glas hvidvin. Tror jeg nærmede mig vissen stadiet. Fruen var dog hjulpet til køjs. Leo missen kom og kælede til min store overraskelse, han er normalt meget reserveret.

08. juli. Lørdag. 14 grader er vist den nye standard. Masser af sol og vinden er svag fra sydøst.
Hører ikke trissen og sover til klokken næsten fem, lægger et par kabaler og sover videre til klokken halv otte. En kabale mere og klokken når otte og så er det op, ellers bliver Aase negativ. Gang i ritualerne og så vaskes og tørres der på fuld kraft.  Fruen starter sine 15 runder og cykler mens jeg går ud og styner æbletræerne og min venstre pegefinger. Vor herre til hest, om jeg ikke klippede en ordentlig flænge i fingeren så blodet flød. Ind og vaske såret og så sætte et fingerspidsplaster på. Nu skal jeg slås med det sår i mindst en uge. Det tager satans lang tid inden det læges, når jeg tager blodfortyndende medicin.
Så er der cykling fra Frankrig og minsandten om ikke Mads Pedersen vandt dagens sprinter etape. Mark Cavendish styrtede og måtte udgå med en brækket kraveben. Surt show.
Vi spiser en sildemad og et stykke franskbrød med Skagen salat, et par snapse og et glas øl fulgte med.
Lidt tv-avis og Aase lægger kabaler og jeg sætter mig udenfor og slapper lidt. Prøver en kraftig fuglekikkert, men den er vanskelig at indstille. Sengetid.

09. juli. Søndag. Også i dag var det 14 grader, sol og vinden er svag fra øst.
Hører trissen, men forsøger at sove videre og vågner ved halvsyvtiden. Kabalerne lægges og så er det op og aktivere ritualerne. Så kommer Sofus på visit, han er sprunget over hegnet og jeg lokker ham med lidt sund snack og så kommer Hanne og henter ham. Vi får en snak om fjernvarme, som Hanne og den ene nabo gerne vil tilsluttes og det vil vi også. Men det ligger stadig noget ude i fremtiden. Hun og Carsten kommer over for at se hvordan panelerne, som skjuler rørene, ser ud når man som vi, har fået skiftet elvarme ud med gasfyr og centralvarme.  Så er der cykling på skærmen.
Aftenens menu er sprød kylling og kartofler fra Sundtakeaway. Tv-aviserne skannes og så sætter jeg lidt MASH på dvd’en. Sengetid og det er satans varmt.  

Aktuelle vejrdata kan ses her. Vejrdata