17. juli. Mandag. 18 grader, det truer med torden og regn og vinden er let fra sydvest.
Hører ikke trissen, høreværnet fungerer, vågner ved fem tiden, men vender mig om og slumrer videre.
Lægger kabaler og starter så mandagens rutiner. Derefter ruller jeg en tur i Aldi og minsandten om de ikke havde makroner og tomatjuice på hylderne.
Hjemme gør Aase rent med Swiffer og en ministøvsuger, som jeg glemte at lade op i aftes.
Vi har så fået en tid til Aases Botox behandling i slutningen af august. Hvor relevant det er, ved jeg ikke længere.
Går i fitness lokalet og træner også. 😊 2 x 12 minutter på maskinerne og små 20 minutters gymnastik og vægttræning.
Aftensmaden er karbonader, kartofler og stuvede ærter og gulerødder. Tv-aviserne glider hen over skærmen, men meget klogere bliver vi ikke. Aase lægger kabaler og jeg ser en Indiana Jones film fra lageret. Sengetid til pensionisterne.

18. juli. Tirsdag. 15 grader, lidt blæsende fra vest og skyerne og solen er atter i kamp om pladsen på himlen.
Tror jeg drak mere end to liter vand i går og det hævnede sig i nat. Hørte ikke trissen og jeg sov til klokken seks. Kabalerne lægges og så er det ellers i gang med rutinerne. Så har jeg et par opgaver på planen, som jeg længe har ville foretage. Rengøring af Aases badestol, selvom den kommer i vand hver dag, bliver den sgu noget klam med tiden. Jeg demonterer sæde og ben og giver det hele en omgang med sæbe og rensesvamp. Sprayer den med sprit bagefter.
Næste projekt udføres mens jeg ser enkeltstart fra TDF. Alle vores stole får udskifter dupperne på stolebenene og det er sandelig noget der tager sin tid, ikke mindst når jeg skal have de gamle dupper renset af først. Bliver dog færdig inden enkeltstarten slutter og det med Jonas Vingegård som suveræn vinder.
God eftermiddag. Får også en sludder undervejs med både Helle og Kenny via de sociale medier.
Aftensmaden er kold kartoffelsalat og en karbonade. Så lidt ligegyldigt tv og vi nærmer os sengetid.

19. juli. Onsdag. 15 grader, gråt, men en svag vind fra vest.
Vågner ved firetiden og konstaterer at trissen har været her. Høreværnet udelukker tilsyneladende trisserne. Har dog ulemper af de hørerpropper, synes de trykker for meget i øret når man ligger på siden. Slumrer lidt videre og lægger kabaler og så er det tid til dagens ritualer. Bagefter går Aase sine 15 runder og cykler sammen med rytterne i TDF. Jeg går i fitness lokalet efter vi har spist en minimal frokost. Samme opskrift som i mandags. Ser TDF samtidig på den bærbare computer. Så får vi slået græs, men jeg når ikke at få talt med styrmanden Jørgen. Så kommer Christian og låner den lange stige, da han skal male helt op i spidsen af huset. Aase tømmer opvaskeren og jeg sætter mig og ser de tre sidste bjerge på dagens TDF-rute.
Nå da, TDF udvikler sig til Vingegårds fordel, da det viser sig at Pogacar ikke har benene til at følge med på det sidste og afgørende bjerg. Vingegård sætter mere end fem minutter ind på kontoen.
Vi spiser flødekartofler og kylling Gordon Bleu. Den form for kylling var ikke Aases livret. 😊
Ser nogle billeder som Helle har sendt fra hendes og Mortens udflugter til det kønne Østsjælland.
Så ser vi Aftentour med Jonas Vingegård i centrum. Derefter finder vi køjerne.

20. juli. Torsdag. 13 grader, lidt sol blandet med skyer og vinden er lidt skarp fra nordvest.
Vågner atter ved firetiden, nu skal det ikke blive en vane, trissen har været her og jeg slumrer videre til klokken halv syv og lægger så kabalerne i hurtig rækkefølge. Op og stå og så kan rutinerne indledes.
Så startes vaskemaskinen og bagefter tørretumbleren til par gange vask af hvid og sort. Selvom strømmen ikke var helt billig, er den dog billigere end den forventes i morgen. Går en tur med kammerat Dyson og så sprittes badeværelserne af. Jeg hopper i bad og når at blive færdig inden Helle kommer på visit. Vi sludrer hyggeligt om løst og fast og hendes ture i det østdanske land. Helle ruller videre til andre gøremål, tak for i dag madame. Vi sætter os og ser TDF og Kasper Asgreen vinde dagens etape.
Et par kraftige byger sniger sig ind over Figenvej med påfølgende regnbue.
Så står den på falafler, kartofler, grønt og humus, som vist ikke bliver livretten, sådan lige med det samme, men nu er det smagt.
Lidt Aftentour hvor vi atter får det samme at se som vi så i eftermiddags. Jeg ser så noget om hjernen, den som de fleste ikke bruger i dagens Danmark og så er det sengetid for pensionister.

Regnbue over Figenvej.

21. juli. Fredag. 15 grader, gråt med lidt sol ind imellem. Vinden er let fra nordvest.
Hører trissen Susanne omkring klokken tre, hun er ellers meget diskret. Vågner igen ved godt firetiden og går en tur og klokken halv syv banker fruen og vi går lige en tur inden vi snupper en time mere.
Ritualerne startes og jeg vasker og tørrer sengetøj selvom prisen ikke er helt i bund. Fruen får lidt frokost mens hun går de 15 runder og cykler en god halv time. Jeg ruller en tur i Aldi efter nogle småting og får købt alt for meget. Hjemme igen og se lidt cykelløb. Jesper sender en meddelelse som desværre fortæller at hans mor Anette Hansen er død i eftermiddag. Det berører os virkelig meget. Vi har jo kendt både Anette og Peter i mere end 40 år som gode genboer og kollegaer og skolekammerater. Det tynder ud i omgangskredsen og det er ikke rart.
Vi ser TDF for i dag færdigt og snupper så en sildemad og et stykke med røget ørred samt en ostekiks. Øllet og snapsen nydes af Anettes skibsglas. Så lister jeg udenfor og møder Rikke og de tynde hunde samt datteren, som jeg ikke kan huske hvad hedder, samt Hanne og Sofus. Hilser på dem alle sammen og fortæller Hanne at Anette er død. Så kan hun fortælle det til resten af beboerne hvis hun ønsker det.
Gider ikke tv og sætter mig udenfor med en trøje over. Aase ser Aftentour og aflægger referat inden vi går til køjs.

Familien Traving på en forårsdag i 2017, sammen med Anette og Peter

22. juli. Lørdag. 13 grader, nogen sol og periodevis lidt mørke skyer. Vinden er let fra vest.
Hører trissen og må op kort efter, øllet tager hævn. Slumrer videre til ved halvsekstiden hvor kabalerne lægges. Småslumrer så lidt og står op og starter rutinerne. Aase starter opvaskeren og jeg starter vaskemaskinen med håndklæder. Så er det ellers i fitnesslokalet og snuppe de 2 x 12 minutter på maskinerne og små tyve minutter med gymnastik og vægttræning. Nu nærmer vi os frokost og Aase går de 15 runder og har til hensigt at cyklen en tur sammen med TDF-rytterne bagefter.
Lidt eftermiddagskaffe mens vi ser cykling og i dag vinder Pogacar.
Tv-aviser og intet fornuftigt nyt under solen. Lidt underholdning og vi går tidligt til køjs.

23. juli. Søndag. 15 grader, gråt i gråt, vinden er let fra vest og regnen truer.
Der møder et par trisser op og hjælper Aase lidt og vækker mig med deres pludren. Det er ok.
Sover videre til klokken seks og lægger kabaler, men mangler en enkelt. Sætter gang i ritualerne ved halv-otte-tiden. I dag står den på cykelløb det meste af dagen, først kvindernes TDF og så sidste etape af mændenes. Det er godt med noget cykling på fladskærmen for det har regnet det meste af dagen. Ca. 17 millimeter er der kommet her ved 18-tiden. Vi spiser hakkebøffer, kartofler og ærter med brun sovs, og tvinger os til at drikke et glas rødvin. 😊 Resten af aftenen fejres TDF’s afslutning og med Jonas Vingegårds sejr, på tv’et altså.

Aktuelle vejrdata kan ses her. Vejrdata