24. juli. Mandag. 17 grader, gråt og blæsende fra vest.
Hører trissen og forsøger at sove videre til ved godt firetiden og så et par timer mere inden kabalerne lægges. Op og starte mandagens rutiner og så redigeres blogindlægget inden jeg sniger mig ind i fitness lokalet. Små 40 minutter og seancen er overstået. Aase går de 15 runder og cykler ca. 40 minutter.
Vi har så erfaret at Anette Hansen skal bisættes på torsdag den 27. juli, klokken 13.
Vejret er blevet bedre og lunere end forventet, så jeg sætter mig lidt udenfor inden afslutningen på 2. etape af kvindernes TDF. Aftensmaden er mørbradgryde med ris og grøntsager.
Lidt tv til pensionisterne og så er det sengetid.

25. juli. Tirsdag. 15 grader, lidt sol og skyer, let vind fra vest.
Hører ikke trissen og sover periodisk afbrudt til klokken halv seks. Lægger kabaler og småslumrer inden jeg står op ved halv-otte-tiden. Ritualerne påbegyndes og så slapper jeg lidt og plejer mit knæ, som har skabt sig en del af natten. Nu har det ellers været nogenlunde roligt i en længere periode, men intet varer evigt.
Så er det et halvt år siden vi måtte sige farvel til vores sorte pensionær. Jeg savner dig sgu stadigvæk missemand. Vi ser lidt TDF for kvinderne efter Aase har gået sine runder og cyklet.
Aftensmaden er flødekartofler og veganer schnitzler. Desserten har naboen Linda stået for og er rabarbergrød af egne rabarber og fløde. Meget velsmagende og ikke for sødt, ros til Linda.
Jeg ser Ørkenens Sønner og Aase lægger kabler inden sengetid.

26. juli. Onsdag. 14 grader, og vejret er som i går ved samme tid.
Hører trissen som kører sengen op og ned, men der er jo afløsere på, når det er sommerferietid.
Slumrer videre til klokken halv syv og forsøger så at lægge kabalerne. Når ikke så langt før Aase banker og vi starter dagen lidt tidligt. Rutinerne afsluttes og jeg ruller en tur i Aldi og handler lidt, lidt for meget.
Det er småt med energien i dag, så jeg går i bad uden at have været i fitnesslokalet.
Går udenfor og flytter foderhusene ind på terrassen så de er væk når Jørgen med græsslåmaskinen dukker og i løbet af eftermiddagen. Det pynter når græsset slås. Jørgen fortæller at vi får klippet hækken inden den første august. Foderhusene til fuglene stille ud igen og så er der eller gang i gråspurvene, tyrkerduerne og de fede skovduer, et par alliker kommer også på visit. I går havde vi faktisk en duehøg på visit, desværre havde jeg ikke kameraet i nærheden. Aftensmaden er kyllingefilet, pasta og grøntsager.
Så finder vi tøj frem til i morgen, hvor Anette bisættes. Jeg kan ikke finde bare ét par mørke bukser jeg kan være i, de er alle 7-8 cm for små i livet. Finder et par mørkeblå cowboybukser der ikke er for slidte og håber på jeg kan holde ud at have dem på et par timer. Aase har fundet sit tøj frem uden de store problemer. Så er der lidt tv for pensionisterne.

27. juli. Torsdag. 14 grader, let vind fra vest og solen er fremherskende.
Hører trissen og det er Susanne nævner Aase senere. En tur på toilettet ved fem tiden og så sover jeg videre til klokken halv syv.  Kabalerne lægges og så banker fruen og dagens ritualer udføres. Vi har desværre en bisættelse at styre imod. Anette bisættes i dag. Så kommer Næstved Haveservice og giver sig til at klippe hæk. Peter synes som udgangspunkt at vi til efteråret skal klippe hækken mod naboen mod vest mindst en meter ind, det må vi tage til efterretning. Så ruller vi mod Østre Kapel og finder en p-plads hvor Aase kan komme ud og ind af bilen. Vi går en lille runde i anlægget og møder så Jesper, Anettes søn og hans hustru Tina og vi får en lille snak om Anettes svære sidste tid. Så går vi ind i kapellet og finder en plads inden ceremonien. Vi har lidt besvær med at høre hvad den kvindelige præst siger, men får dog indtryk af at familien har fortalt hende lidt om Anette. Bagefter ruller vi hjemad og ringer så til Kenny som er ankommet til Næstved og spørger om vi skal hente ham. Det gør vi og ruller forbi LIDL og køber croissanter og Skagen salat til at fylde i som en aften snak.  Eftermiddagskaffen nydes til en jordbærtærte som Kenny har købt.
Vi sidder ude det meste af eftermiddagen og nyder varmen samt en flaske kold Lambrusco. Aftensmaden er som nævnt croissanten med Skagens salat. Vi går alle lidt tidligere i seng end sædvanligt.
Billederne nedenfor taler vist for sig selv.

28. juli. Fredag. 15 grader, solen skinner og vinden er svag fra vest.
Hører trissen Susanne men sover videre til klokken fire og så op en tur. Småslumrer lidt inden kabalerne lægges og rutinerne startes og vi siger godmorgen til Kenny. Han skal en tur til Liva midt på formiddagen så vi ruller mod stationen i god tid.
Hjemme igen og da jeg i øjeblikket ikke er for kvik, lægger jeg mig og slapper lidt inden fruen går i gang med de 15 runder og cyklingen. Let frokost. Slapper igen inden jeg sætter mig og ser dagen TDF-etape for kvinder. Danske Emma Nordskov Bjerg vinder etapen i fin stil.
Vi spiser en burger til aften. Kenny forventes at ankomme til Næstved omkring 20:30 og jeg henter ham.
Vi får en sludder om dagens hændelser i Maribo og et lille glas inden sengetid.

29. juli. Lørdag. 14 grader, næsten vindstille. Atter er der kamp om pladsen på himlen og i løbet af formiddagen vinder skyerne.
Hører ikke trissen og står op ved godt fem tiden og går en lille tur. Lægger kabaler og slumrer til fruen banker ved otte tiden. Rutinerne sættes i værk og Kenny spiser morgenmad sammen med os. Han forventer at rulle mod Søborg ved middagstid.
Kører junior til stationen, det var godt at se dig mand. 😊
Hjemme igen og er lidt slatten generelt, så jeg flader ud til cykling på fladskærmen, først herrerne i San Sebastian som vindes af Evindelige Poul. Så kvinderne i TDF-sammenhæng og bagefter spiste vi en sildemad samt en røget ørred som blev suppleret med en snaps eller to og et glas øl. Ser Barnaby tv’et inden fruen går til køjs og bagefter tror jeg at det er muligt at sidde ude og drikke et glas vin, men nej, det blæste og blev skidekoldt. Godnat.

30. juli. Søndag. 14 grader, nogen sol, vinden er svag fra vest.
Hører ikke trissen og sover til ved fem tiden, hvor det kølige øl åbenbart var nået blæren. Lægger kabaler og småslumrer til ved halvottetiden hvor rutinerne indledes. Forsøger at komme op til overfladen og hjælper Aase lidt undervejs med rollatoren og ved cyklen bagefter. Så ruller jeg en tur i Aldi og køber lidt småfornødenheder. Så er der enkeltstart for kvinderne i TDF og det slumrer jeg lidt til.
Aftensmaden er flødekartofler og Bilka frikadeller samt et glas vin. Vi bestiller så nogle sokker til Aase via nettet, men jeg er ikke specielt glad for den hjemmeside hvor de findes. Vi gør dog forsøget.
Lidt underholdning på fladskærmen, jeg ser Ørkenens Sønner og Aase noget konkurrence. Sengetid.

Aktuelle vejrdata kan ses her. Vejrdata