07. august. Mandag. 14 grader, gråt, regnfuldt og blæsende fra nordvest. Vi har fået 12 millimeter siden midnat.
Hører ikke trissen, det var en ung mand, men vågner ved fem tiden og lægger så kabalerne inden jeg slumrer et par timer mere. Rutinerne startes og vi gør langsomt klar til Aases besøg på Vadestedet. Hun er bekymret for regn og rusk, men kommer dog ad sted, fru Brokkesen.
Aase cykler et kvarter og så kommer John og tager over. På vej hjem ruller vi en tur til Rema. Hjemme igen og så kan vi pusle med hvad der falder for.
Aase rydder op i skufferne og jeg roder med computeren og installerer VPN.
Aftensmaden er delvis rester til mig og tarteletter til Aase. Så er der tv-aviser som begge jo har som primær reportage om sommerstormen i Europa og Skandinavien og ikke mindst Danmark.
Pensionisterne underholdes resten af aftenen af billeder på fladskærmen af forskellig art.

08. august. Tirsdag. 13 grader, sol, men stadig med en strid pelikan fra nordvest.
Hører trissen tydeligt, men falder dog i en noget urolig søvn igen. Vågner ved seks tiden og så lægges kablerne, minus en som der må ses lidt nærmere på.
Står lidt tidligere op og sætter gang i ritualerne. Vi har begge en aftale med frisøren klokken halv tolv.
Det når vi let og vi chokerer Susanne med at fortælle at Anette desværre døde for snart tre uger siden.
Vi går som altid godt behandlet derfra. Kører en tur i LIDL inden vi styrer Toyotaen mod Figenvej.
Let frokost og så vi ser lidt cykling fra Skotland inden aftensmaden som er hurtigmad fra Rema.
Jeg ser Barnaby inden sengetid.

09. august. Onsdag. 13 grader, lidt sol og lidt regn og pelikanen lever. Og kommer vist fra nordvest.
Hører ej trissen, men sover ganske elendigt og lægger kabaler ved fem tiden inden lidt søvn før rutinerne startes. Vi har et tandlægebesøg til Aase på eftermiddagsmenuen, så vi pusler og slapper lidt inden vi drøner til tandlægen, hvor Aase får en del for pengene. 😊
Hjemme igen hvor vi får slået græs. Slapper lidt igen og til aften spiser vi hakkebøffer med kartofler og bearnaisesovs. Jeg holder meget af den type sovs. Ser lidt Barnaby fra lageret og så er det sengetid.

10. august. Torsdag. 13 grader, lidt sol og grå skyer. Vinden er frisk fra nordvest.
Hører ikke trissen Susanne, men må op ved tre tiden, den kolde hvidvin til aftensmaden kræver sit offer.
Slumrer til ved sekstiden og lægger så kabaler. Jeg småslumrer til klokken halv otte og så startes ritualerne.
Jeg skifter sengetøj og smider det brugte til vask og tørring. Så afventer vi bare at klokken bliver halv tre, altså 14:30 så vi kan komme til træning med Aase. Alt forløber efter planen og Aase synes at det går godt med træningen, selvom den kun varer ca. et kvarter udover cykeltræningen. Vi smutter lige forbi LIDL på vejen hjem. Vi ser lidt kvindecykling og slapper lidt og beslutter så at fejre Anettes fødselsdag, hvor hun i dag ville være blevet 78 år. Du er savnet min pige. Vi snupper en sildemad og et stykke med røget ørred samt en ostekiks, dertil et par snapse af Anettes skibsglas og et glas velskænket øl.
Synes det er mærkeligt at vi efter bare to et halvt år har mistet begge vores meget gode venner og genboer. Jeg hører til den slags mennesker som hurtigt rejser mig og ser fremad og ikke lader mig påvirke voldsomt af omgivelserne, men har alligevel ladet mit indre forstyrre af både Peters og Anettes alt for tidlige bortgang.
Nå, så må vi videre. Ser lokal-tv og fruens og mine (mis)tanker om ændringen af Enø Strand synes nu at blive virkelighed, da sandfygning er ved at ødelægge hele området. Idioterne i Næstved Kommune som har givet tilladelse til det 40 millioner dyre projekt burde fyres med omgående virkning. Efter at have hjulpet fruen til sengs ser jeg lidt Barnaby og falder i søvn og vågner så først da den er forbi.

11. august. Fredag. 15 grader, svag vind fra vest og det er gråt.
Hører ikke trissen, som var ny. Sover til ved sekstiden og synes næsten at have udsovet. Kabalerne får en over nakken og så slumrer jeg en times tid og står op og svinger pisken over ritualerne.
Så er det Marias fødselsdag og herfra lyder et højlydt hurra og tillykke.
Aase lægger kabaler og jeg smutter minsandten ind i fitness lokalet og starter fitness rutinerne for første gang i mere end to uger. Tager ikke så hårdt fat. Let frokost og Aase går runderne og cykler lidt, men jeg tager lidt varme på ryggen og slapper lidt. Så tager Fanden fat i mig og jeg drøner rundt med kammerat Dyson og kasseret en hel det af både mine og Aases sko som aldrig bliver brugt. Aase tømmer opvaskeren og jeg springer adræt ind i lænestolen for at se noget enkeltstart for herreeliten.
Aftensmaden er kold kartoffelsalat og frikadeller fra Sundtakeaway. Underholdningen er en Barnaby. Godnat.

12. august. Lørdag. 15 grader, svag vind fra sydlige retninger og det er atter lidt gråt.
Hører trissen som kommer ved firetiden og hæver og sænker Aases seng. Jeg drøner kort tid efter en tur på det lille hus. Høj vandstand kan forekomme selvom man ikke bor i Norge.
Det kniber med at falde i søvn igen, så jeg lægger kabaler og forsøger så at få et par timer mere med skiftende held. Klokken godt halv otte starter jeg rutinerne. Aase lægger kabaler bagefter og jeg venter stort set på at der kommer en herre og køber mine motorcykelstøvler, og det gjorde han, så er de også væk.
Efter et tiltrængt bad slapper jeg lidt og lader Aase holde øje med linjeløbet for U23 herrer og jeg når lige at se vinderen krydse stregen.
Aftensmaden er en karry sildemad og en croissant med Skagen salat samt en ostekiks suppleret med et par snapse og et glas øl. Så er det tv-aviser som stort set kun beskæftiger sig med psykiatriske patienters ventetid, mistrivsel blandt unge og festival med regnbue farver. Rend mig et vist sted. Se nu for helvede at få forældre og andre voksne til at tage et ansvar for deres børn i stedet for at skyde skylden på samfundet.
Ingen er efterhånden i stand til at klare sig selv, men forventer hjælp fra det offentlige til at leve deres liv. Skråplanet bliver stejlere og stejlere. Den gamle mand har talt, sikker ikke for sidste gang, men man kan jo aldrig vide.
Hjælper fruen til køjs efter lidt underholdning og jeg ser den sidste time af Barnaby, troede jeg. Atter måtte jeg konstatere at øjenlågene var tunge og vågnede først da krimien var forbi.
På vej til køjen synes jeg at der var lidt for mørkt udenfor og erfarede så at pæren, til en flad tier, i lampen ved hovedindgangen var stået af. Imponerende at den nu har holdt i 3 år og 1 måned med lys på døgnet rundt. Regnede lidt på fakta og kommer frem til at den har lyst i ca. 27000 timer. Med et forbrug på 11 watt i timen og en kWh-gennemsnitspris på 2 kr. har det kostet os den formidable sum af 574 kr. at holde lyset tændt, primært for trisserne om natten.

13. august. Søndag. 15 grader er den nye standard. Svag vind fra sydvest og det mest gråt med et solstrejf i perioder.
Hører ikke trissen men må op ved fem tiden. Slumrer videre til klokken seks og lægger alle kabalerne. Så banker fruen og søndagens ritualer tager sin begyndelse. Lidt regnskab kontrolleres og så ruller jeg en tur i Aldi. Let frokost og Aase træner sædvanen tro. Jeg vasker og tørrer lidt håndklæder og forsøger ellers at holde omdrejninger på det lave. Henter tre af vores udendørslamper som øjensynlig har opgivet ævred. Renser dem og oplader batterierne og sætter de to retur. Den tredje lampe har en knækket ledning, som skal repareres når muligheden giver sig.
Vi spiser sammenbiks med vilde ris fra Sundtakeaway.
Tv-aviserne glider over skærmen og efter at fruen er assisteret til køjs, ser jeg noget af Ørkenens Sønner.

 Aktuelle vejrdata kan ses her. Vejrdata