21. august. Mandag. De 15 grader holder for det meste.  Solen skinner og vinden er let fra vest.
Hører vist ikke trissen, men vågner ved halvtretiden og må op en tur.
Slumrer videre til klokken seks og lægger kabalerne. Så banker fruen og mandagsritualerne startes.
Jeg synes ikke at være for frisk og vi bliver enige om at springe træningen over på Vadestedet. I stedet henter jeg en pakke til Aase fra GLS hos Min Købmand. Undervejs kører jeg bag en sort Toyota Camry med ukrainske nummerplader. Hvem mon det var der sad i den.?
Helle er kommet og hun luger, som ofte før, strækningen hvor efeuen er plantet. Nej hvor det pynter. 😊
Jeg har for øvrigt sprøjtet mod ukrudt i indkørslen, men nu har jeg snart ikke mere af det forbudte middel.
Helle fjerner lige ukrudtet fra terrassen også. 😊 Vi snupper et stykke af Bodils banankage til ’kaffen’
Møder Sofus og Hanne da Helle ruller hjemad. Vi får lige en snak om fjernvarme med mere inden vi går hver til sit og Marley står på den anden side af hegnet og får så et par hjertesnacks.
Lidt tv til pensionisterne inden sengetid.

22. august. Tirsdag. Stilen holdes og de 15 grader holder stik. Solen skinner gennem tynde skyer og vinden er let fra vest. Hører trissen, men slumrer videre. Må dog op ved fem tiden og så lægges kabalerne inden jeg blunder et times tid. Ritualerne går i gang så vi kan blive færdige til Marlene fra VISP kommer og kontrollerer Aases høreapparater. Hun er her ved halv elve tiden og får hurtigt klaret opgaven. Aase lægger kabaler og motionerer som så ofte før. Jeg sniger mig ud og har til hensigt at begynde lidt oprydning i skuret og rulle på begge lossepladsen. Alt synes at går efter planen og der var ikke overfyldt på lossepladserne.
Sælger et festivaltelt som afhentes og jeg går i bad og holder en times siesta bagefter.
Vi spiser karbonader og kartofter fra Sundtakeaway.
Aase lægger kabaler og jeg ser VM i atletik, der er løb på programmet i dag.
Fruen går til køjs og jeg sætter mig udenfor i 10 minutter inden køjen findes.

23. august. Onsdag. 15 grader, hvis det skal være helt rigtigt var den faktisk kun 14,8 grader. Vindstille og solen skinner for det meste. Hører trissen og bagefter kniber det sgu med at falde i søvn igen. Roterer noget rundt i køjen men falder vist i søvn ved fire tiden. Lægger kabaler ved halvsyvtiden og klokken halv otte gøres rutinerne aktive. Efter morgenmaden får jeg taget mig sammen til at gå i fitness lokalet og bruge ca. 45 minutter på udmattelse og tortur. Aase går de femten runder og cykler bagefter.
Aftensmaden er en burger fra Aldi, gisp. Så er der atletik på fladskærmen og det følger jeg med i.
Sengetid for pensionister.

24. august. Torsdag. Nå du, så holdt den ikke længere, de 15 grader, det var kun 12 her til morgen. Skyer og sol kæmper om pladsen og vinden er næsten ikke eksisterende. Hører måske trissen og må op en tur. Slumrer videre til klokken seks og lægger kabalerne. Op og starte ritualerne ved halvottetiden og samtidig ønske Helle tillykke med fødselsdagen med en gave via MobilePay.
Vi tager den med ro om formiddagen. Jeg skifter vand i vandskålene til fuglene og fylder foderstederne.
Så slappes der indtil vi skal ad sted til Vadestedet. John tog fusen på Aase og fik hende til at gå op og ned ad trapper både inde og ude. Det synes jeg var rigtig godt at der blev forsøgt noget nyt.
Vi frekventerer lige Rema på vejen hjem. Hjemme møder vi hundefolket, Linda med Marley, Hanne med Sofus og Rikke med de slanke hunde. Jeg hilser lige på både Sofus og Marley og har en lille snack med til dem begge. Marley lægger sig ved hegnet og venter på at få lidt ekstra og jeg giver ham lidt. Linda fortæller at deres ene kat Alberte, desværre måtte aflives pga. af akut nyresvigt. Hun blev kun syv år. Hun var ellers så festlig og meget vimmer. 😊
Ind og lægge varerne på plads og lave kaffe til fruen.
Aftensmaden bliver et par sildemadder, et stykke med varmrøget ørred og en ostekiks og vi snupper lige et par snapse samt et glas øl til skylle med. Så er der atter lidt atletik på programmet. Derefter sengetid.

25. august. Fredag. Minsandten, de 15 grader er tilbage. Skyer og lidt sol og en svag vind fra vest.
Hører ej trissen og sover til klokken fem. Lægger kabaler og snupper en time mere inden fredagens rutiner startes. Går i fitness lokalet og tager de sædvanlige små 45 minutter. Aase går de 15 runder og cykler omkring 40 minutter. Så er brugsmanden Ejnars ur gået i stå og trænger til et nyt batteri. Jeg ville ønske at det var muligt at fortælle ham at det nu har fungeret i mere end 50 år. 😊
Jeg ruller en tur i Aldi og hjemme igen slapper jeg lidt, inden går så en tur med kammerat Dyson.
Aftensmaden er kartofler og frikadeller med et glas rødvin til.
Vi ser begge VM i atletik, det er altid lidt spændende at se atleter i højeste liga.

26. august. Lørdag. Jo, de 15 grader holdes fint. Lidt gråt vinden er i syd og det truer med regn og det har regnet i nat fortæller vejrstationen, for den har registreret 5,2 millimeter.
Må op midt på natten, atter tror jeg at det er den kolde hvidvin der er synderen. Vågner ved halvsyvtiden og lægger nogen af kabalerne inden jeg står op og vækker fruen, som var noget langt væk. Ritualerne tager sin begyndelse.
Så ville min mormor været blevet 125 år i dag, tillykke fru Hansen, du er stadig savnet. 😊
Aase hjemme træner også i dag og jeg tager den lidt med ro og vasker lidt tøj her til eftermiddag, mens elprisen er på laveste niveau.
Aftensmaden er flødekartofler og veganer steak. Så er der Vuelta og vi bænker os begge foran den store flad skærm og ser holdløbet til den bitre ende. Det regnede og blev mørkt, så betingelserne for de første og de sidste startende var noget ulige.
Så er der lidt atletik på skærmen og jeg lod mig imponere over en ung svensker der i stangspring kom over 6 meter og 10 cm. Det er noget køligt udenfor, så jeg går til køjs uden en mundfuld frisk luft.

27. august. Søndag. Nå, 12 grader er ikke just sommer temperatur. Vinden er let fra sydvest og solen skinner stort set.
Hører trissen og må sgu op en tur. Sover videre til ved sekstiden og så lægges nogle af kabalerne inden fruen banker og søndagsritualerne tager sin begyndelse. Bagefter træner vi begge det bedste vi har lært inden frokosten. Lidt afslapning og tøjvask samt tørring går det meste af eftermiddagen med, samtidig med at Vueltaen følges og dagens etape vindes af Andreas Kron. Cecilie Uttrup vinder dagens etape i Skandinavien Rundt. Det er vist danskernes dag. Aftensmaden er Boller i Karry fra Sundtakeaway.
Så er der underholdning på fladskærmen. Aase ser noget show og jeg ser atletik.

Aktuelle vejrdata kan ses her. Vejrdata