04. september. Mandag. 15 grader, mest sol og vinden er svag fra sydvest.
Slumrer til klokken tre og så må jeg på udflugt. Sover videre til klokken halv seks og lægger så alle kabalerne.
Gider ikke stå op, men sætter så alligevel gang i ritualerne. Så komme GLS med energidrik som jeg bestilte i går ved 13:30 tiden, se det var satme hurtigt. www.cykelpartner.dk er leverandøren. De er kvikke.
Vi gør klar til en tur på Vadestedet: Vejret er godt med sol og varme og vi når at cykle lidt inden John kommer og rusker i fruen. Vi kører i Aldi og er hos Harald Nyborg på vejen hjem og så kravler vi udenfor på terrassen og nyder en kop kaffe.
Vi sidder et par timer, delvis, mens jeg lige klipper lidt i en del planter, således vinduespudseren kan få plads, hvem det så end bliver.
Så spiser vi en frikadelle til nogle flødekartofler inden vi ser tv-aviserne.
Det bliver så også det eneste jeg gider se i dag. Da fruen er gået til køjs, går jeg lige en runde om huset og hører Sofus og Hanne, så vi får lige en snack til Sofus og ellers en snak om sene arbejdstider til Hanne, som først lige er kommet hjem. Sætter mig udenfor et kvarters tid, men der er meget gadelarm forskellige steder fra og det gider jeg ikke. Godnat.

05. september. Tirsdag. 10 grader, fuld blus på den store lampe og vinden er svag fra sydlige retninger.
Vi sad en del ude i går og jeg drak en liter kold iste og det hævner sig. Slumrer periodevis til klokken halv syv.
Kabalerne lægges, minus en, den tager jeg senere. Ritualerne igangsættes og jeg trimmer lige kanter på græsset mens fruen går sine 15 runder. Let frokost og Aase cykler tre kvarter, mens jeg pudser vinduer udenfor. Hva’ satan mand, er du gået helt amok.? Nemlig, nu var jeg træt af at se på de enormt snavsede vinduer, men ryggen brokker sig sgu også en del nu. Vejret er rigtig godt og kaffen forventes indtaget udenfor. Og det gjorde vi, inden vi så Vuelta enkeltstart.
Aftenens menuen er flødekartofler og en frikadelle fra LIDL. Så lidt skærmunderholdning og da fruen er gået til køjs, kommer Sofus og Hanne og får en lille ’snack’.
Lidt senere sætter jeg mig uden for og kikker stjerner inden jeg lister til køjs.

06. september. Onsdag. 10 grader, og solen skinner fra en skyfri himmel. Vinden er ubestemmelig svag.
Har været vågen på et tidspunkt i nat men slumrer videre til klokken halv syv mens dæmonerne understøtter sære drømme.
Sætter gang i rutinerne og må vække Aase for at få gang i dagen. Jeg vælger at gå udenfor for at rydde haveskuret, så jeg kan få det reorganiseret. Min ryg er fandme ikke enig i den beslutning, men jeg slæber alt, gentager alt ud af skuret og overvejer nøje hvad der skal tilbage igen. Fotograferer en trappestige i høj kvalitet, en Alto plænelufter, en Smokey Joe fra Weber, samt en elektrisk kædesav som aldrig har været brugt, det hele med salg for øje. Får en sludder med William og Marley som får et par kiks efter at William har sagt god for det.
Så kommer Jørgen og slår græs og vi får lige en sludder. Rikke, vores genbo har et ønske om beskæring af nogle træer, så jeg afleverer en reklame for Næstved Haveservice til hende, så kan hun ringe til dem.
Tøsen kommer på visit og får lidt spiseligt og en ordentlig snak og hun slår sig ned i forstuen mens jeg går i bad. Da jeg kommer ud af badet, dukker Sofus op i fuld knald og han jager tøsen udenfor og han får et par kiks inden Hanne kommer og henter ham. Aase er ikke just begejstret for at jeg har åbent hus, men jeg synes nu at det er et kærkomment krydderi på dagen når dyrene kommer og hilser på.
Vi snupper en sildemad og et stykke med graved laks til aften, dertil et par snapse og et glas øl.
Tv-aviserne løber over skærmen og Aase ser noget underholdning, mens jeg sætter mig udenfor og ser flagermusene fange aftensmaden og krager, duer og andre fugle forsøger at finde deres sovested. Undrer mig over at temperaturen falder fra 24 grader til 16 grader på under to timer. Sengetid.

07. september. Torsdag. 15 grader, lidt sløret sol og vinden er let fra sydøst.
Det kolde øl, tror jeg, er årsag til jeg må op midt på natten. Sover til klokken seks og lægger kabaler, men skylder stadig en fra i går. Nå, op og lukke Tøsen ind til lidt morgenmad og så sættes ritualerne i gang.
Vi skal jo en tur til Vadestedet i eftermiddag, så ingen større projekter i dag.
Efter den ydmyge frokost ruller vi mod Vadestedet og John fortæller at vi fra næste måned kun kan træne en gang om ugen, pga. der ikke er flere penge med tilskud til fysioterapi i år. Mette har ellers mange penge har hun fortalt, men åbenbart ikke til sundhedsområdet. Fatter ikke politikeres måde at tænke og handle på. Der er ofte helt uden for al logik. Aase bliver fulgt rundt i lokalerne og bagefter må hun en tur op og ned ad trapperne, til hendes store skræk. Men det gik fint.
Hjem via en tur i LIDL. Lidt eftermiddagskaffe og cykelløb og senere en af yndlingsretterne, kalkunfrikadeller med sovs og kartofler.
Tv-aviser og Aase ser lidt på kabalerne og jeg sætter mig udenfor selvom det lufter lidt og hurtigt bliver køligere. Snupper et glas hvidvin og straks er vejret meget bedre. 😊
Hjælper fruen til køjs og snupper endnu et glas og en lille halv time udenfor inden sengetid.

08. september. Fredag. 15 grader, stilen holdes, noget gråt / tåget og vinden er let fra sydøst.
Ja, jeg må jo finde mig i at stå op midt på natten når der drikkes vin lige før sengetid.
Sover så til klokken seks og ondulerer kabalerne, troede jeg, men der kom til at mange en, den ser jeg på senere. Ritualerne startes og Tøsen kommer på visit og får lidt morgen misse mad. Lidt senere siger Marley vov, vov, jeg er også vågen, giver du en kiks.? Selvfølgelig får den store glade dreng en kiks eller tre.
Så er det Helge Johansens fødselsdag så her skyder vi en række hurraer og tillykke, ad sted mod Skagen.
Fruen kaster sig over støvekosten og jeg smutter i fitness lokalet og tager den sædvanlige omgang.
Let frokost inden badet. Så er der cykling fra Spanien og Jonas Vingegård vinder etapen.
Underholdning til alle via fladskærmen. Kan sgu ikke huske hvad vi fik at spise. Godnat.

09. september. Lørdag. 15 grader, mest sol og vinden er svag fra sydøst.
Var vist ikke op i nat, men vågner ved fem tiden og så ser jeg lidt på kabalerne inden jeg slumrer lidt videre.
Rutinerne indledes og vi springer ikke rammerne for motion, selvom Aase går sine runder og cykler, eller for den sags skyld anden bevægelse. Det er varmt og solrigt temperaturen viser 27,8 på den nye vejrstation.
Jeg sælger den AL-KO vertikalskærer som står og fylder op og den bliver hentet i morgen ved ni tiden.
Vi snupper et stykke banankage til eftermiddagskaffen og indtog et lille glas Pastis med is. Atter lidt cykling som ikke var så kedelig og Jumbo / Visma var atter langt fremme i cykelskoene.
Aase spiser boller i karry og jeg spiser ris og forårsruller. Det skylles let med vin og vand.
Ser lidt Barnaby og Aase kigger på noget underholdning inden sengetid.   

10. september. Søndag. 13 grader, lidt tåget og vinden er svag fra sydøst.
Solen kommer dog lidt frem om formiddagen, men forsvinder igen ved frokosttid.
Ritualerne startes og ved godt ni tiden kommer der en herre og henter AL-KO maskinen. Altid rart når aftalerne hoverholdes. 😊
Marley gør lige sin entre og får et par hundekiks og kort efter kommer Hanne og Sofus og får en hundekiks, altså kun Sofus.
Vi går i gang med motionen begge to og kort efter kommer Gordon forbi med ugens menu.
Ser cykling fra Spanien og så er der aftensmad. Menuen er oksefrikadeller, røstis og bearnaisesovs. Ganske velsmagende.
Underholdning til Aase og jeg ser en krimi med Inspektor Frost.
Nogle billeder fra ugens dyrerige og planterige.

Aktuelle vejrdata kan ses her. Vejrdata