11. september. Mandag. 16 grader, mest sol og svag vind fra sydlige retninger.
Vågner ved fem tiden og går en tur. Lægger kabaler og småslumrer så lidt inden ritualerne startes.
Vi gør os klar til en tur til Vadestedet og når frem så Aase kan nå at få cyklet lidt inden John kommer og rusker i hende, men de bliver enige om at trappe øvelserne venter til torsdag.
Vi kører ind til Rema på vej hjem ad og vil så også lige frekventere Min Købmand på Ny Præstøvej, men han havde lukke pga. ombygning. Hjemme og indtage en let frokost inden jeg kører en tur i Aldi og handler, lidt for meget.
Ingen cykling fra Spanien i dag, så vi slapper lidt inden aftensmaden, som er hurtig mad.
TV-aviser som altid fortæller det samme og næsten i samme rækkefølge.  I dag var ændringer til sundheds uvæsenet på programmet. Jeg fandt aldrig helt ud af hvad det drejede sig om. Udover jeg fornemmer at det kun bliver endnu ringere med den offentlige hjælp til gamle og syge. Men så skal vi gamle nok heller ikke betale skat af pensionen. Måske tager jeg fejl.?
Underholdning til pensionisterne inden sengetid. Så bibber min telefon med en meddelelse om Toyotaen har åbne døre og eller vinduer. Mystisk. Jeg hopper lige i et par bukser og går ud og undersøger sagen, men kan ikke finde noget galt. Går så til køjs.

12. september. Tirsdag. 16 grader, gråt og det har småregnet, men ikke noget vejrstationerne kan måle.
Atter vågner jeg ved fem tiden, men har faktisk været vågen flere gange som følge af mit venstre ben og hofte gør ondt i perioder og kan ikke finde en stilling at ligge så det holder sig i ro. Har mistænkt min dårlige sidestilling når jeg ser tv for at være skyld i miseren. Tror jeg flytter over i sofaen i en periode for at se om det bedrer sig.
Så er det motionstid for pensionisterne så vi giver den gas og sveden springer, næsten.
Vi vasker op, selvom det ikke er det billigste tidspunkt, men maskinen var fuld.
Lidt cykling fra Spanien og Jonas Vingegård vinder dagens etape.
Vi spiser kyllingebiks og ris. Så kommer Michael på visit og siger tak for opmærksomheden ved deres bryllup for en lille måned siden. Han havde ikke læst hvad der stod på kortet hvor husnumrenes deltagelse var listet. Bedre sent end aldrig Michael. 😊
Underholdning til pensionisterne og så er det sengetid.

13. september. Onsdag. 14 grader, lidt gråt og finregn og den svage vind er stik nord.
Er vågen kort før trissen kommer og kan simpelthen ikke falde i søvn igen, hvilket formodentlig skyldes at jeg havde taget et par ’bomber’ i løbet af dagen i går pga. et usædvanlig stridigt venstreben med smerter i ballen og lysken. Medicinen burde sløve og få offeret til at slappe af, men på mig har det umiddelbart den modsatte virkning, så jeg bliver nærmest hyper aktiv. Alle kabalerne lægges i en ruf. Så forsøger jeg at få et par timer på øjet inden solen står op, men synes ikke det rigtig vil lykkes.
Ritualerne aktiveres og så går jeg ellers i afslapnings mode. Hjælper lidt med Aases motion og en let frokost og skvatter så om på sengen og får en time på øjet inden Vueltaen.
Aftensmaden byder på tarteletter fyldt med høns i asparges til fruen og jeg spiser et par forårsruller.
Underholdning direkte fra fladskærmen til pensionisterne inden sengetid.

14. september. Torsdag. Uha da da, 5 grader, da jeg var oppe ved sekstiden. Gråt og den svage vind kommer vist direkte fra nord.
Lægger kabaler og småslumrer lidt indtil fruen banker. Vi udruller de sædvanlige ritualer. Har rædsom ondt i venstre hofte lyske. Forsøger dog med Voltaren og så må vi se.
Aase lægger kabaler og jeg smutter ind i fitness lokalet og gennemfører ca. 45 minutters udmattelse og tortur. Badetid og bagefter gør vi klar til en tur på Vadestedet. Ad sted til tiden og vi møder en herre som færdes på en el-kørestol i miniformat og Aase er stærkt interesseret i hvad den kan og koster. Vi får at vide at den kan købes hos Thansen og det vil vi se lidt mere på. Kører en tur i LIDL inden vi styrer mod Figenvej og dagens Vuelta etape.
Aftensmaden er kyllingefilet og pasta. Synes at der var sparet lidt på kyllingen, men velsmagende er det som altid.
Så er der tv-aviser som begge to ser på de nye ejendomsvurderinger, som virker helt skæve og urimelige. De kan vi nikke genkendende til da vores grund værdig er steget til det tredobbelte og vores ejendomsskat er steget til det dobbelte. Helt ude i hampen. Atter et IT-system som er ude af trit med virkeligheden.
Underholdningen flyder over skærmen inden sengetid.

15. september. Fredag. 10 grader, nogen sol og vinden er svag fra sydvest.
Så er det i dag Livas 8 år fødselsdag, så vi vender os mod Sydhavsøerne og udbringer et længe leve.
Ellers holder vi generelt lav profil, Aase går dog sine runder og cykler også. Jeg snupper bare lidt motion med håndvægtene. Ser lidt Vuelta og slapper af inden vi til aften spiser hurtigmad, badvr.  Men lidt fik vi da at spise. Kenny kommer fra fødselsdagen ved 20:30 tiden og jeg henter ham på stationen. Lidt info om fødselsdagen inden sengetid.

16. september. Lørdag. 14 grader, lidt gråt, men solen kommer langsomt frem. Vinden er svag fra sydøst.
Der var vist en ny trisse i nat, men det lykkedes hende at finde Aase alligevel.
Ritualerne tager sin begyndelse og vi spiser morgenmad sammen med Kenny. Det er hyggeligt når du har muligheden for at aflægge et besøg sønnike. Kører den ’unge’ mand til stationen midt på eftermiddagen, så han kan møde resten af familien omkring Tivoli, hvor Bertram har optrådt på slap line med dans.
Vi snupper et stykke mad til aften, karrysild, et stykke med røget ørred uden listeria samt en ostekiks. En snaps pr. stykke og et glas øl fuldender menuen.
Så er der dømt underholdning og så ser jeg lige rumstationen med hr. Mogensen passere den sydlige himmel i løbet af et par minutter. Altså udenfor. Sidder lidt derude og falder næsten i søvn og så er det altså ind og til køjs.

17. september. Søndag. 15 grader, lidt sløret sol og enkelte skyer. Vinden er svag fra øst.
Vågner ved sekstiden og lægger dagens kabaler, men jeg skylder en fra i går og den kan jeg simpelthen ikke få til at gå op, det er ellers den lette version, tror jeg har forsøgt mindst 10 gange men stadig uden held.
Vaske lidt og vasker også op, på maskinen altså, mens strømmen er billigst i dag. Aase tømmer opvaskeren og jeg vaskemaskinen og så får jeg sgu ikke foretaget mig ret meget mere i dag udover at lade øjnene løbe hen over ugens økonomiske transaktioner. Så kommer Helle og Morten på en kort visit for at hente el-kædesaven og Aase får Helle til at købe undertrøjer i Rema og de bliver sågar leveret på Figenvej. Tak for det folkens. Vi spiser flødekartofler og veganer schnitzler inden tv-avisen dukker frem på skærmen.
Let underholdning, derunder en Barnaby til mig.

Aktuelle vejrdata kan ses her. Vejrdata