30. oktober. Mandag. 9 grader, let vind fra sydvest og det er lidt gråt.
Sover med flere afbrydelser. Lægger kabalerne og starter så ritualerne. Så giver jeg løbebåndet silikone og tørrer støvet af redskaberne i fitness lokalet samt støvsuger lidt.
Næste opgave på programmet er udflytning af komfur samt rengøring og støvsugning af gulv og komfur, det trængte det sgu til. Gulvet vaskes selvfølgelig. 😊
Næste opgave er at flytte Aases seng ud og støvsuge under den. Kører en kort tur med den gamle Dyson med ledning. Næste projekt er at sortere og eventuelt kassere en del digitale dimser og dutter og mærke de enkelte kabler med hvortil de kan bruges. Nåh, det går der en hel eftermiddag med. Katten kommer i perioder og hjælper til. Oplader en gammel skanner, UBC 3000 og tester den, den virker stadig, omend lidt spag / svag. Oplader også er kamera jeg har overtaget efter Kenny, Lumix TZ 60 og afprøver det og også det fungerer efter hensigten. Vil sætte det på stativ og bruge de zoom muligheder det har for at fotograferer fuglene ved foderhusene.
Aftensmaden er flødekartofler og LIDL frikadeller. Aase holder øje med nyhederne mens jeg roder videre med kabler og digitalt isenkram.
Katten forlader huset efter vi har ’snakket’ lidt og hun viser sig ikke mere i dag.
Fruen hjælpes til køjs og jeg rydder op så jeg kan komme i seng.  

31. oktober. Tirsdag. 9 grader, regnfuldt og let vind fra sydvest.
Tror jeg hører trissen og må op en tur bagefter. Forsøger at slumre videre med skiftende held og står lidt tidligt op og gør klar til dagens rutiner. Vi forventer besøg i løbet af formiddagen af Marlene fra VISP som vedligeholder Aases høreapparater. Jeg bestiller varer i Rema til udbringning af Dennis, jeg gider simpelthen ikke drøne ad sted i pisse regnvejr og ondt i ryggen.
Dennis leverer, men der smuttede altså et par varer, men det opdagede jeg for sent, så jeg fik ikke sagt det til ham. Det informerer jeg om næste gang.
Mærker kabler op og ’snakker’ med katten. Jeg har ikke den bedste dag, hverken i ryggen eller i hovedet.
Oplader og opdaterer min gamle digitale Garmin vejviser. Ved faktisk ikke hvad jeg skal bruge den til.!
Katten er lidt urolig og legesyg, så pas lige på fingrene senior.
Aftensmaden er kartoffelmos og gullasch samt et stykke chokolade. Lidt tv inden sengetid og katten lader sig ikke overtale til at gå udenfor. Vi sover begge i mit værelse.

01. november. Onsdag. 0 grader, lidt sol og vinden er svag fra sydvest.
Da trissen kom ved firetiden, lidt sent, lister den ældre dame ud. Jeg er temmelig vågen og lægger fire ud af fem kabaler. Forsøger at slumre et par timer mere og vækkes så af fruen som banker på væggen i et ønske om en tur på toilettet. Så er rutinerne startet. Medicinmanden møder op ved ni tiden. Katten er lukket ind og får lidt morgenmad. Hun er lidt urolig og efter en kort ’snak’ går hun ud igen. Jeg går i fitness lokalet og piner mig igennem de sædvanlige øvelser. Så et bad og lidt afslapning sammen med katten som er vendt tilbage. Jeg skal dog passe på arme og ben for hun er i legehumør. Vores nye vindues pudser er mødt op til den aftalte tid Katten går atter ud og jeg slapper lidt alene og drikker så en kop kaffe inden vi beslutter hvad aftensmaden skal bestå af. Boller i karry til fruen og jeg spiser et par forårsruller til noget bulgur fra køleskabet. Vi drikker et glas rødvin til og det er den rødvin som Aldi havde i sin tid, som Rema nu har på tilbud. Den består af Merlot og Shiraz og den synes vi godt om.
Katten har flyttet sig ind i fitnesslokalet og jeg håber på hun sover til hun skal ud til aften. Nå ikke, hun kommer ind til mig i værelset og sover videre. Jo, jeg forstår det er rart med lidt selskab. Jeg sætter stor pris på kvindeligt selskab også selvom det er kattens. Det jeg synes godt om hos de katte der kommer her, er at de trods deres fælles art, har noget forskellige personligheder. Hende der kommer her lige pt., er jo overordentlig venlig og kælen over for os, men er meget dominerende og totalt afvisende overfor andre katte. Så lidt underholdning og Aase hjælpes til køjs. Jeg sætter mig og vil se et eller andet og det blev så øjenlågene indefra. Vågnede omkring midnat og gik i seng. God rødvin. 😊

02. november. Torsdag. 9 grader, nogen sol og vinden er let fra sydvest.
Vågner ved godt fem tiden og går en lille tur. Lægger kabaler og slumrer lidt inden jeg står op og lukker katten ind til morgenmad. Aase har en rengøring af skuffer og sortering af indhold på to do listen. Jeg bliver dog involveret da hun ikke kan betjene Dymo printeren med en hånd. Jeg går i gang med at støvsuge paneler og vindueskarme med hr. Dyson og støvsuger lige de store gulvflader, desværre må det jo konstateres at ’vores’ husdyr fælder lidt overalt, så mindst to gange om ugen skal der støvsuges.
Fodrer fuglene med korn og brød rester. Let frokost til os begge og så opvasker vi tomme bøtter på hurtig programmet. Katten og jeg lægger os en times tid på sengen og ’snakker’ lidt. Det er fantastisk afslappende for både mig og katten. Aase sætter vand over til kaffe og vi snupper et lille stykke kage til.
Aftensmaden er kyllingeragout og ris og katten lægger sig i stolen i stuen. Har lovet Aase at købe et tæppe og lægge i stolen. Underholdning med pixeleringer til os begge og katten slumrer. Fruen går til køjs og det gør katten og jeg også. Hun går dog ud lidt senere.

03. november. Fredag. 8 grader, nogen sol og vinden er let fra sydlige retninger.
Vågner ved fem tiden og går den sædvanlige tur. Gider ikke kabaler så jeg slumrer et par timer og lukker så katten ind. Hun får morgenmad og går så ud igen. Store vaskedag, sengetøj, hvidt og til sidst sort og elmåleren gløder, ikke mindst når tørretumbleren kører. Synes for øvrigt at den har fået en mislyd som kunne minde om et defekt leje. Håber sgu ikke den er ved at stige af.
Let frokost og mens Aase ruller huset rundt med mini støvsuger og swiffer, snupper jeg en lille time i fitness lokalet. Snupper også en time på sengen sammen med katten.
Aftenens menu stod på hurtigmad. Så er der tv med pixeleringer og fruen ser Vild med Dans og jeg ser en ældre Morten Kock film. Sengetid og katten er gået ud for et par timer siden.

04. november. Lørdag. 8 grader, lidt sol og vinden er let fra sydøst.
Sover til klokken halv fem og lister lige en runde inden jeg lægger mig igen og får et par timer mere. Kabalerne lister jeg let henover indtil videre. Katten lukkes ind til morgenmad og inden vi har overstået rutinerne, er hun gået ud igen. Aase ser en bille i vindueskarmen og jeg tager et billede af fyren. Ganske flot synes jeg.
Jeg ser lidt på tørretumbleren og støvsuger den grundigt, men normalt tømmes støvsamleren dagligt, så det er ikke støv der er årsagen.
Jeg ruller en tur i LIDL og køber alt for meget. Hjemme igen og Aase går de obligatoriske runder og cykler, derefter en let frokost og så vender katten tilbage og pensionisterne snupper en kop kaffe og en berliner inden katten og jeg lægger os på sengen for en kort stund.
Aftensmaden er kalkunbøffer i noget bbq lage som rent ud sagt sviner ad helvede til. 😊 Men de smagte ganske udmærket sammen med flødekartoflerne.
Katten vågner af sin slummer spiser lidt og går så i fitness lokalet og sover videre.
Har her til aften droppet, i gruppen Insekter og Smådyr på Facebook, et billede af insektet fra i morges og har fået at vide det ikke er en bille, men en tæge og det er en amerikansk fyrretæge.
Her er et link som fortæller om fyrretægen. Amerikansk Fyrretæge (Leptoglossus occidentalis) – Naturbasen
Let underholdning til os begge, Den Store Bagedyst til Aase og jeg ser noget Bonderøv fra DRTV.
Sengetid og katten går med mig ind på værelse og falder om på gulvet og sover.
En amerikansk fyrretæge og en af de ‘skrækkelige’ solnedgange.

05. november. Søndag. Også 8 grader i dag, lidt fugtigt med let regn, vinden er svag fra sydøst.
Hører trissen ved to tiden og katten vil ud og jeg vil gerne i seng igen.
Slumrer videre til klokken halv syv og lægger et par kabaler inden jeg står op og lukker katten ind til morgenmaden og sætter så gang i ritualerne. Efter de er overstået, lidt kontrol af ugens regnskab og så går Aase sine 15 runder og cykler lidt, mens jeg flader ud, dog uden katten som gik igen lige efter morgenmaden. I dag har Bodil B. L. fødselsdag, så vi sender et tillykke med fødselsdagen og en lille gave ud i æteren.
Så kommer Gordon med mad til nogle dage og jeg sprænger ikke rammerne for motion. Roder lidt med de muligheder der ligger i at følge med i hvorledes vores netværk fra Waoo fungerer og kører via computeren. Synes at kunne observere nogle unøjagtigheder i hvorledes systemet kører, da Mbit hastigheden svinger utrolig meget. Men kan jo ikke justere på noget væsentligt.
Ser lidt tv og uden pixeleringer og undrer mig over hvor katten er henne, da vi ikke har set hende siden i morges. Vi nærmer os aftensmaden og nu dukker katten minsandten op i vinduet. Hun kommer ind og får lidt at spise og sætter sig og foretager lidt personlig hygiejne. Vi skal have kalkunfrikadeller, kartofler og sovs leveret af Gordon. Lidt pixelerings tv og så er det sengetid og katten forlader huset.  

Aktuelle vejrdata kan ses her. Vejrdata