27. november. Mandag. Minus 4 grader, en del sol og vinden er svag fra nordvest.
Vågner ved fire tiden og lister en lille tur. Har som så ofte tidligere, noget svært ved at falde i søvn igen.
Blunder til ved sekstiden og kaster mig så over kabalerne og de gennemføres alle sammen.
Ved halvottetiden startes ritualerne og ved halvtitiden dukker katten op og vi lægger os en god halv times tid på sengen og ’snakker’ lidt. Så er det ellers om at kommer videre, for fruen har en aftale på Vadestedet ved frokosttid. Katten går ud. Og jeg møder Hanne og Sofus som blev 11 år i går, jeg henter en pakke til Sofus og der er også lidt til Hanne. Jeg må videre og vi ruller ad sted til Aases træning. Da den var overstået, ruller vi en tur i Rema og køber lidt fornødenheder.
Jeg retter vores forskudsskema fra 2023 og forsøger om det vil lykkes at trække en del af udgifterne til Næstved Haveservice fra. Jeg glemte det sgu sidste år og snød os selv for flere tusinde kr. Bøvhoved.!
Aftensmaden er hurtigmad fra Rema. Så kommer katten og vi sætter og snakker en god time, mens jeg ser et gammelt show med Linie 3. Katten går så ud i kulden igen. Fruen hjælpes til køjs og snart efter går jeg ad samme sti.

28. november. Tirsdag. Minus 6 grader, solen skinner og vinden er svag fra nordlige retninger.
Kvart i fem vågner jeg og går en runde. Kan ikke sove videre og lægger alle kabalerne. Blunder lidt og er nær ved at falde i søvn da jeg skal op. Ritualerne indledes og så ankommer vores låne pensionær og får morgenmad og er uhyre selskabelig, så vi ’snakker’ en hel del selvom jeg ikke har tid om morgenen.
Helle skulle komme på visit, men er skidtmas og venter med besøget for ikke eventuelt at smitte os med noget. Tak. 😊
Henrik ringer og spørger om vi er hjemme efter frokost, så vil han komme på visit. Det er vi da og den lidt ældre herrer titter lige ind en times tid og får lidt at drikke og spise. Henriks mor ringer til Aase og vi får alle en lille sludder. Bodil B.L. ringer også og spørger om vi vil have besøg på fredag og selvfølgelig vil vi det. Da Henrik er rullet videre, går jeg over til Hanne for at se hendes nye yderdøre og de er sgu flotte, men er endnu ikke færdig monteret, dette gøres først torsdag. Snakker lidt med Sofus og så kommer Karsten på visit og jeg smutter over til mig selv.
Springer eftermiddagskaffen over og senere spiser vi farseret porre kartofler og sovs.
Fruen har funder noget underholdning, noget med af være millionær, med noget held måske. Jeg ser Nul Stjerner fra DRTV. Missen går ud i de næsten 10 grader kulde og vi andre går i seng.

29. november. Onsdag. Minus 4 grader, lidt sløret sol og det truer med snebyger og der er kommet nogle få cm i nat. Ved ikke hvad jeg drak i går, men måtte op allerede ved tre tiden kort før trissen kom, men sov så til klokken næsten seks. Så banker fruen og vi sparker gang i rutinerne. Katten kommer og får morgenmad og er meget krævende i sit ønske om kontakt. Hun lukkes ud sidst på formiddagen. Let frokost.
Fruen starter sine runder og cykler og jeg er lidt kvæstet af mangel på søvn i nat, så jeg tager en times pause inden jeg sniger mig i fitness lokalet, og gennemfører det sædvanlige program. Eftermiddagskaffe og noget senere et par stykke mad med sild og graved laks samt et par snapse og en Tuborg julebryg.
Katten og jeg ser lidt tv, men det kniber mig at holde fokus på skærmen. Småslumrer lidt og så vil katten ud.
Hjælper fruen til køjs og forsøger at se lidt på fladskærmen, men må opgive.

30. november. Torsdag. Minus 4 grader, sneen har væltet ned og forsætter med snebyger fra nord.
Tror vi har fået godt 10 cm sne. Vågner ved fem tiden og lægger månedens sidste kabaler. Forsøger så at slumre lidt mere og står op ved halvottetiden. Lukker katten ind, men hun har ikke rigtig ro på sig og vil ud igen. Starter ritualerne og mens Aase støver af og støvsuger med den lille ’Dyson’ går jeg ud og rydder sne så vi er sikre på at trisserne kan komme ind til huset. Vores gode naboer, Linda har allerede ryddet flisegangen fra gaden og til bagdøren. Tak for det frue. William har ryddet et spor langs med hækken, tak for det. Udendørskameraet er ude af drift og jeg henter det ind inden aftensmaden, så det kan nå at ’tø’ inden jeg roder med det. Vi spiser sprød kylling og ris med neget stærk sovs til, ikke lige fruens største ønske.
Katten har lagt sig på stolen i stuen mens vi spiser.
Mens jeg skriver lidt på blog indlægget dukker hun op og lægger sig på gulvet i værelset.
Forsøger med skiftende held at se en film fra lageret. Pixeleringer.
Beslutter at gå til køjs, men katten vil ikke ud, så hun overnatter. Der kommer ingen trisse i nat, pga. føret. Det er aftalt med lederen af hjemmeplejen. Aase hjælpes til køjs og jeg går samme vej.

01. december. Fredag. Minus 11,7 grader, næsten vindstille og det er noget gråt.
Klokken halv fire hører jeg katten som er noget urolig og spiser lidt og går så ind i stuen og sover videre. Men hun vender tilbage flere gange og jeg får sgu ikke lukket et øje. Hun vil stadig ikke ud. Lægger kabaler og småblunder og ved syv tiden får jeg ’smidt’ katten ud i kulden.
Sætter så gang i ritualerne og jeg går ud og skraber sne, og sætter udendørskameraet op igen, det var vist gået kold i går. Har opladet batteriet. Bodil B. L. kommer en tur over med brune kage, banankage samt to testkit til Corona.
Aase klager over at det nærmest er umuligt at se tv pga. af pixeleringer og jeg ringer så til Waoo og efter en times tid får jeg kontakt til Mark som synes at vi skal udskifte vores tv bokse med nogle spritnye og han vil sende dem i næste uge. Jøsses Alvilda, det giver mig masser af arbejde med at få indstillet og installere alle vores tilknyttede telefoner, iPads, trådløse kameraer og computere, samt en enkelt vejrstation. Shit.
Hurtigmad til aften og så ser jeg Alene Hjemme 1 fra DRTV.
Katten vil ikke ud til natten, men jeg har fundet ud af hvordan det gøres. Vi ses i morgen min pige.

02. december. Lørdag. Minus 4 grader, blytunge skyer hænger over Figenvej, men kun forsvindende lidt sne er der kommet. Den næsten ikke eksisterende vind kommer fra nord.
Har sovet ganske elendigt og kan dårlig slæbe mig op til en tur på det lille hus. Hørte også trissen og kæmpede videre med dæmonerne. Lægger kabaler ved firetiden og forsøger så at slippe ad sted med en time mere inden rutinerne tager over. Det lykkedes ikke. Men så går vi i gang. Lukker Røde Leo ind et par gange, men han hvæser bare ad mig og går igen.
Sætter vasketøj over, selvom strømmen ikke just er billig. Aase tager sine 15 runder og cykler en time og jeg går i fitness lokalet og bruger godt tre kvarter på FUT. Aase har lukke vores ’faste’ pensionær ind og nu sover hun på stolen i stuen. Der sover hun et par timer og spiser så lidt og sover videre.
Vi spiser biksemad og spejlæg inden vi sætter os foran fladskærmen. Aase ser vist mest julekalendere og jeg ser først en gammel julekalender med blandt andre Jesper Klein. Bagefter Cirkusrevyen fra i sommers. Det var da nogle gode indslag. Katten lister ud inden vi skal i seng.

03. december. Søndag. Minus 4 grader, tunge og mørke skyer hænger over os og der kommer lidt fin sne. Den svage vind kommer fra nord. Vågner ved halv sekstiden og kaster mig over kabalerne inden jeg står op og sætter fut i rutinerne. Katten kommer og er uhyre ’snaksalig’ så det næsten ikke er til at komme hverken frem eller tilbage fordi hun følger med og lægger sig foran Aases kørestol. Da jeg går på toilettet, følger hun sgu også med. Det er et herretoilet gode frøken.
Jeg har så for øvrigt sagt farvel til det blodfortyndende middel Marevan og har erstattet det med Eliquis, således jeg ikke længere selv skal tage blodprøve en gang om ugen. Det tog fire dage at drosle Marevanen ned. Hvis jeg har forstået det, er det ikke længere nødvendig at tage blodprøver, kun som kontrol om ca. tre måneder. Til gængæld er prisen for en tablet skrækindjagende indtil CTR-saldoen kommer der op ad.  
Lidt vask og tørring af håndklæder er også en del af søndagen.
Aftenens menu står på medister, kartofler og sovs. Så er der Julekalender sammen med katten og bagefter Rick Stein og så forlader katten huset.
   
Aktuelle vejrdata kan ses her. Vejrdata