11. december. Mandag. 4 graders varme, gråt og vinden er i nordøst.
Hører trissen, som hævede og sænkede Aases seng. Er oppe på et tidspunkt, men sover videre til klokken seks. Lægger alle kabalerne og hviler så lidt inden ritualerne indledes.
Vi gør klar til en tur til Vadestedet ved frokosttid. Katten kommer og vi når lige at få en kort ’snak’ inden hun går ud igen, flik mis, vi skal jo også ude af døren. Kommer i god tid og Aase cykler inden John kommer og gennemfører et efterhånden noget kort og uinspireret forløb. Vi må vist overveje, i det nye år, om vi skal forsætte ad den samme sti. Vi ruller ind til Rema på vejen til Figenvej.
Hjemme igen og Aase rydder op på værelset og jeg gad rent ud sagt ikke at gå i fitness lokalet, men lagde mig en times tid på sengen inden jeg gik i gang med aftensmaden, som blev kyllingeoverlår og kartofler.
Har skrevet til Waoo’s support omkring den manglende mulighed for at se tekst-tv på de nye udstyr.
Mens vi luftede ud, kom katten ind og var ikke sulten, men synes vi skulle sætte os på sofaen og få lidt håndspålæggelse mens vi ser Barnaby. Der sidder vi så en godt times tid og så ønsker frøkenen at komme ud igen. Ser lidt mere Barnaby og så er det sengetid for pensionisterne.

12. december. Tirsdag. 2 graders varme, gråt og vinden er i øst.
Hører trissen som også larmede i nat og måtte så op ved halvfiretiden og så var det sgu småt med søvnen efterfølgende. Lægger kabaler og sætter ritualerne i gang og så går den vilde jagt ellers.
Bilen læsses med papkasser og en sæk tomme dåser samt en pakke som skal retur til Waoo med det gamle netværksudstyr. Papkasser lander på genbrugsstationen og jeg forsætter til flaskeautomaten og tømmer sækker og der var for 91 kr. Videre til Shell / Seven Eleven og aflevere pakken samt vaske bilen og bagefter fylde benzin på kareten. Kører en lille omvej og stopper ved 365 discount hvor der købes lidt, for meget, ind.
Hjemme igen og fremstille lidt frokost til Aase og mig selv og så kommer katten og vi får en ’snak’ på en halv times tid inden frøkenen lister ud af havedøren med Aases hjælp.
Aase har i formiddagsstøvet af over det hele og støvsuget stolene. Jeg løber en kort tur med vennen Dyson og bagefter vasker jeg gulvene uden tæpper. Så er det ved at være mad tid igen og vi snupper en gang hurtigmad. Underholdning til pensionisterne, jeg ser Barnaby og Pyrus. Fruen hjælpes til køjs.
Så tikker der en sms ind fra Kenny, at han er blevet far igen og vi er blevet bedste forældre igen, til en stor dreng, men vi kender endnu ikke mål eller vægt. Tillykke til Lene og den stolte far. Jeg lister i seng og sætter mobilen på lydløs og sætter ørepropper i et par ører.

13. december. Onsdag. 2 graders varme, gråt og en del blæst fra nordøst.
Hører ikke en skid i nat, og har sovet til kvart i seks. Jøsses det var godt, var efterhånden temmelig kvæstet af mangel på hvile. Gider ikke kabaler og ser lidt på hvad dagen eventuelt kan bringe. Ritualerne startes og bagefter gør jeg badeværelserne rene, mens Aase dækker bord, da vi jo forventer at Pia og Kurt viser sig til frokost. Jeg drøner til Helles Spisekammer og henter smørrebrød og bliver betjent godt. Skal hilse at sige at det er veltilberedt smørrebrød til en absolut fornuftig pris, hvilket Pia også gav udtryk for. En hyggelig eftermiddag går hurtigt og vores gæster ruller atter mod hjemmet. Pia & Kurt medbragte en stor del af Pias hjemmebag, samt hjemmelavet chokolade samt et par flasker, en hvid Faustino 5 og en rød Faustino 1. Dem vil vi forsøge at kæmpe os igennem. 😊
Vi har i løbet af dagen kommunikeret lidt med Kenny, som blandt andet fortalte at Lauritz glemte at trække vejret på et tidspunkt, men at der nu er styr på situationen. Selv jeg blev sgu lidt bange der.!!
Sidst på eftermiddagen rulle vores gæster mod Hovedstaden og vi rydder op og spiser lige et enkelt stykke smørrebrød inden vi planter os foran fladskærmen. Aase ser vist håndbold og jeg ser Barnaby.

14. december. Torsdag. 3 graders varme, gråt og det lufter en del fra østlige retninger.
Må op en tur, men sover så videre til ved sekstiden. Kabalerne lægges og lidt senere startes ritualerne.
Vi besluttede at tage den med ro i dag, efter nogle hektiske dage med opsætning af nyt netværk.
Pia & Kurt nævnte i går at de havde YouSee og man der godt kunne se tekst tv.
Bruger en del tid på Internettet for at finde ud af hvad YouSee ellers kan. Tilsyneladende stort set det samme som Waoo. Man kan så også programmere fjernbetjeningen til at tænde og slukke for tv’et, så man ikke behøver to fjernbetjeninger, hvilket forståeligligt nok irriterer Aase en del.
Katten kommer og går i øjeblikket og har ikke rigtig ro på sig. Ris og mørbrad i flødesauce er det kulinariske indslag. Jeg fik vist lidt for meget rødvin og havde vanskeligheder med at holde mig vågen, men det lykkedes dog at se en Barnaby. Godnat.

15. december. Fredag. 4 graders varme, lysegråt og svag vind fra vest.
Da jeg også i går fik en del rødvin må jeg atter op i løbet af natten. Sover så videre til ved seks tiden og nu gør maven voldsomme knuder og jeg finder toilettet i en fart. En del af formiddagen bruges på at småløbe mellem værelset og toilettet. Har det nye medicin mistænkt for at give hurtig mave. Men nu må vi se.
Slapper det meste af dagen på sengen, mens jeg ser billeder af vores nye barnebarn, Lauritz, som forventes at komme hjem i dag. Katten kommer på en kort visit.
Kenny sender billeder fra hjemkomsten og med Dicte som babysitter.
Jeg har ikke lyst til at spise noget i dag, så det bliver kun Aase der fodres af til frokost og til aften.
Lidt tv og jeg opdager at vi har adgang til at streame fra Viaplay, ganske gratis via abonnementet på Waoo.
Går igennem en kort procedure for at aktivere adgangen.
Ser lidt Barnaby og hjælper fruen til køjs inden jeg selv kravler i seng.

16. december. Lørdag. 5 graders varme, noget gråt og vinden er frisk fra sydvest.
Er oppe på et tidspunkt inden trissen kommer, men falder i søvn igen.
Vågner ved halvsekstiden og lægger de fleste af kabalerne og småslumrer så lidt inden jeg står op ved otte tiden og sætter gang i ritualerne.
Efter morgenmaden, skifter jeg sengetøj og vasker og tørrer det brugte og bagefter får håndklæderne samme tur. Let frokost og Aase træner, men jeg er gået i stå med den træning, må se at komme i gang i næste uge. Pusler lidt med Viaplay og beslutter at prøve at se en film i aften.
Vi spiser flødekartofler og en frikadelle og så kommer katten og vil kæle lidt og vi går ind og ser Pyrus mens vi kæler og efter en times tid har hun fået nok og vil ud.
Jeg starter på at se en film med Bruce Willis fra Viaplay, men den er mørk og ekstrem voldelig, det gider jeg ikke se, så jeg finder en anden med Tom Hanks.
Hjælper fruen til køjs og går selv samme vej.

17. december. Søndag. 6 grader, gråt og vinden er frisk fra sydvest.
Sover med høreværn igen og holder den gående til ved godt fem tiden, tror jeg nok.
Kabalerne lægges og efter nogen overvejelse startes ritualerne. Jeg bestiller vare til levering fra Rema og de er her allerede ved halvellevetiden.
Så kommer Tøsen og synes vi skal kæle lidt, ja frøken om lidt, har lige lidt regnskab som skal efterses. Vi lægger os en god halv time og så lister hun ind i stuen og lægger sig mens Aase går sine runder og da fruen sætter sig på cyklen sammen med den ydmyge frokost, går jeg ind i stuen og ser lidt tv inden der kommer cykelcross fra Namur. Det ser vi sammen, tøsen og jeg, eller i hvert fald mig og så går jeg i gang med at tilberede en ribbensteg i ovnen efter anvisninger på pakken og Aase får et chok, for sådan gør man ikke, jeg mangler vand i bunden af bradepanden, med det ser jeg stort på og følger anvisningen. Gør rødkål, sovs og kartofler klar til at blive varmet det sidste kvarter af stegetiden. Har nogle foliebakker som passer lige til lejligheden. Alt lykkes stort set og sværen blev sprød. Fruen var lidt imponeret.
Så er det tid til lidt tv og ‘snak med katten’ og jeg ser noget af Manden de kaldet Otto med Tom Hanks i hovedrollen. Fruen hjælpes til køjs og så ser jeg det sidste af filmen. Den var nu ikke så ringe endda. Katten lukkes ud efter eget ønske.

Aktuelle vejrdata kan ses her. Vejrdata