25. december. Mandag. Første Juledag. 6 graders varme, solen kæmper sig igennem de tynde skyer og vinden er frisk fra vest.
Har været vågen flere gange og hørte også nattrissen som var Nana. Står op ved halvottetiden og forsøger at få gang i både mig selv og ritualerne. I dag ville vore genbo Peter, være blevet 80 år.
Morgenmaden overstås og håndklæderne lægges til vask.
Vi bliver enige om at spise resterne fra anden i går til aften. Går en tur med vennen Dyson. Bagefter lægger jeg mig en times tid, men mangler katten til at holde mig med selskab. Så er det tid til at sætte gang i anden og vi snupper lige et glas rødvin til også i dag.
Da vi er klar dukker katten selvfølgelig op og vi må jo lige nå at ’snakke’ lidt mens vi spiser og bagefter går vi ind og ser en cowboyfilm med blandt andre Clint Eastwood. Så vil katten ud igen, men så fik vi da også hygget lidt. Aase går til køjs og jeg ser lidt et eller andet inden jeg kravler i seng.

26. december. Tirsdag. Anden Juledag. 5 graders varme, gråt og lidt blæsende fra vest.
Vågner ved fem tiden og går lige en tur. Gider ikke kabaler, så jeg slumrer videre til ved syvtiden. Lægger et par kabaler og sætter så ritualerne i omdrejninger. Så et julebad og vi er klar til at se det sidste skud på stamtræet, nemlig Lauritz, som aflægger os et besøg, sammen med mor og far. Det glæder vi os til.
Henter noget af storfamiliens habengut på stationen og så står familien ellers på bussen til Figenvej. Jeg kan desværre ikke have barnevogn med mere i CHR’en.
Jesper Valentin kommer et smut forbi og ønsker Glædelig Jul. Tak for det Jesper, det var sgu hyggeligt,
Vi får en meget hyggelig dag med en ung mand som både kan bøvse og prutte og gøre opmærksom på at han er sulten. Vi spiser burgere til aften, dog undtaget Lauritz. Lene har bøget reglerne og har købt julegaver til både fruen og mig. Bland andet en kogebog til retter beregnet til airfryer samt en Mrs. Potatohead. Hun er bare skøn.
Noget senere drager familien med bussen til Næstved Banegård for derefter at sætte kursen mod Søborg.  
Billeder fra Lauritz første besøg hos farmor og farfar.  

27. december. Onsdag. 2 graders varme, svag vind fra sydvest og lidt gråt.
Er oppe omkring ved fire tiden og det kniber med at sove igen. Lægger kabaler og forsøger så at få et par timer mere på øjet. Synes der er nogen trafik på vejen og lader mig forstyrre af det. Står op omkring klokken otte og sætter ritualerne i sving. Synes nok energiniveauet er lavt og får ikke foretaget mig en skid. Heller ikke fruen får sat gang i motionen. Vi ser lidt cykelcross og går så i gang med til at bikse nogle rester sammen til et tåleligt aftensmåltid. Kartofler i skiver, nogle anderester og en slat andesovs bliver dagens menu. Det smagte nu heller ikke så dårligt endda. Læser i den kogebog vi fik forleden og ser på de fleste af opskrifterne, de kan nok give noget inspiration.!
Katten har vi ikke set i dag og hun mangler sgu i helheden synes jeg. Først på aftenen kommer hun alligevel og vi sætter os og ser lidt tv en god times tid. Fruen får lidt assistanse til sengetid og katten lister ud.

28. december. Torsdag. 7 graders varme og det har regnet 7 millimeter i nat. Vinden er frisk fra sydvest og regnen truer atter. Hører trissen, som snakker lidt med Aase og så må jeg op en tur lidt senere. Vågner ved syvtiden og lægger et par kabaler. Ritualerne indledes og jeg sætter vasketøj over, sort og hvidt og senere fyldes tørretumbleren. Bestiller varer fra Rema til levering med Dennis. Ved frokosttid kommer katten og vil snakke, men jeg har nogle opgaver som gerne skulle klares frøken. Hun får lidt spiseligt og går ind og sover på stolen i stuen. Dennis leverer varerne og alt er med. Har ikke den store energi, så jeg læser lidt og bruger lidt tid på Facebook. Midt på eftermiddagen kommer den unge dame og synes vi skal putte lidt inden aftensmaden, så vi lægger os og hun får lidt håndspålæggelse. Vi spiser forårsruller til aften og så sætter jeg mig og ser lidt forskelligt på fladskærmen. Katten er gået ud. Fruen hjælpes til køjs og kort efter følger jeg efter.

29. december. Fredag. 7 grader, lidt regn i nat og vinden er frisk fra sydvest.
Sover med høreværn og hører ingen eller intet, men vågner ved firetiden og må ad sted mod det lille hus.
Det kniber at falde i søvn igen og alle kabalerne får en omgang og det var så det.
Står op ved halvottetiden og ritualerne indledes. Vi rydder lidt op og Aase vasker op, eller rettere opvaskeren gør, men hun er bestyrer på maskinen og jeg går en tur med hr. Dyson og vasker lidt gulv bagefter. Vi forventer at en del af familien fra Maribo kommer på visit og Lauritz, Lene og Kenny kommer fra Snobberup omkring ved frokosttid. Mormor har startet sin Toyota og har taget Liva med samt en del Julegaver til alle. Kenny og Lene har handlet lidt ind i Kvickly inden de kommer, så de har jo klaret frokosten.
En hyggelig eftermiddag går alt for hurtigt og Lauritz opfører sig ganske eksemplarisk og jeg når at holde ham lidt mens Lene vasker hænder. Jøsses, hvor er du en fin lille mand. 😊
Mormor og Liva ruller mod Maribo og Lauritz, Lene og Kenny styrer mod Søborg med bus og tog.
Det har været en dejlig dag siger fruen og jeg er enig. Vi spiser lidt mad leveret af Gordon og jeg har glemt hvad det var. Ser Den Store Gatsby men får ikke helt fat i slutningen da fruen ville hjælpes til køjs.
Billeder fra dagens visit som gik alt for hurtigt.

30. december. Lørdag. 5 grader, atter lidt regn og vinden er svag fra sydvest.
Må igen op en tur midt på natten, men hører ikke trissen. Sover til ved fem tiden og lægger så alle kabalerne. Småslumrer til ved halvottetiden og så gælder det ritualerne. Bageftergår jeg i bad og har ikke det store på at gøre listen. Flader ud på sengen og lidt senere kommer katten og deltager i mit afslapningsprojekt. Så går vi ind og ser filmen Jorden Rundt i 80 Dage, med blandt andre Jackie Chan. Det er en af de bedste synes jeg, den er sprængfyldt med humor. Katten nyder øjensynlig kontakten i dag og sover selv da jeg går ud og spiser pasta og kalveragout. Da vi rydder bordet, kommer hun og vil ud.
Vi ser lidt tv inden vi kryber til køjs begge to.

31. december. Søndag. 5 grader, let vind fra sydøst og det er gråt.
Vågner ved halvtretiden og går en tur, efterhånden er det mere blevet reglen end undtagelsen med de udflugter, det huer mig ikke. Må ad sted igen ved godt fem tiden. Har også hostet en del i nat, det fremmer ikke søvnen. Lægger alle kabalerne og står så op og sætter gang i ritualerne. Det er Nytårsaften med alt hvad det medfører af larm. Meget let frokost og så lægger jeg mig en times tid og så kommer katten og så snupper vi lige en time mere. Så er det tid til at diske op med en tre retters menu. Den menu er dog rimelig simpel. En laksemad, dansk bøf med kartofler og sovs og en Skildpadde islagkage.
Vi når også lige at høre Dronningens Nytårstale, hvor hun vist smed lidt af en bombe ved at fortælle at hun abdicerer den 14. januar 2024. Jeg synes hun har gjort det ekstremt godt i de forløbne 52 år.  

Aktuelle vejrdata kan ses her. Vejrdata

P.S. Desværre kan jeg ikke tilpasse billederne således at de kan ses i deres oprindelige form, som for en dels vedkommende er landskabs perspektiv. Ved ikke hvorfor One.Com har fjernet den mulighed.